Blomkålspizza

En undersøgelse over danskernes middagsvaner fra 2015, foretaget af Madkulturen, påpeger pizza som en af danskernes favoritspise til middagsmåltidet. Pizza hiver faktisk sølvmedaljen hjem, og er som alle bekendt tilgængelig på både restauranter, som take away, færdigret og hjemmelavet. Pizza er også ekstra populært som måltid i weekenden fra fredag til søndag.

Jeg vil gerne promovere en hjemmelavet version, da den er meget sundere med mindre salt og er langt mere nærende. Hjemmelavet pizza er både godt til fredagens fyraften, men også til dagen derpå som eventuel tømmermandspise. Blomkålspizza er et super alternativ til købepizzaen og giver din krop det, den har brug for af næring gennem lækre, smagsfulde, friske råvare til at komme ovenpå en lang, udfordrende uge og måske en festlig fyraften!

Ingredienser til blomkålspizzabund

  • 1 lille blomkålshoved
  • 4 æg
  • 2 spsk olivenolie
  • 4 spsk revet parmesan
  • 2 tsk oregano
  • 1/2 tsk salt

Ingredienser til fyld

  • 2 små dåser tomatpuree
  • 1 pakke serranoskine
  • 1 rød pebberfrugt fintskåret
  • 1 pakke cherry tomater skåret i halve
  • 1 squash fintskåret i tynde skiver
  • lidt ruccula efter pizzaen har bagt færdig i ovnen

Kom alle ingredienserne til pizzabunden i en foodprocessor, og blend indtil det har en grov konsistens. Kom derefter dejen på to bageplader med bagepapir, og form to runde, tynde pizzabunde – så tynde som muligt. Bag bundene ved 250 grader varmluft i ca. 15-18 minutter eller indtil de er tilpas gyldne. Tag pizzabundene ud og put fyld på og bag pizzaen færdig i ovnen.

Pesto

  • 1-2 bundter basilikum
  • 1 lille pose mandler
  • ½ dl olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • Salt og peber
  • Citron saft fra 1/2 citron
  • Vand

Kom alle ingredienserne til pestoen i en blender eller minihakker og blend det hele godt sammen – smag pestoen til.
Tilføj 1 tsk. fuld pesto til hvert udskåret pizzastykke, der skal nydes.

Pin It on Pinterest