one-size-fits-all

Mange har forsøgt eller forsøger stadig at navigere i sundhedsjunglen og afprøver diverse diæter, slankekure, livsstile og trænings-trends. Man leder efter noget helt bestemt, men det kan føles som at lede efter en nål i en høstak. Hø er der nok af, men i takt med at man kæmper sig igennem det, bliver man ført ud på et sidespor eller distraheret undervejs af hvad livet har at byde på som sygdom, ekstra arbejde, fejringer, ferier m.m. Man bliver desperat, for det er en lang, sej kamp at ændre sine vaner, og tålmodigheden slipper langsomt op, når man ikke synes at kunne se effekten af alt ens hårde arbejde. Når tålmodigheden er slippet op, kaster mange sig ukritisk ud i nye metoder, for der må jo findes en magisk kur!

Efter at have undersøgt mere om en kur, skaffet materiale og måske endda købt den tilhørende kogebog, set før og efter billeder, læst tilhængernes udtalelser om, hvor godt det virkede for dem, da beslutter du dig for, at netop denne kur må være den magiske kur, du har ledt så længe efter! Du køber drømmen i både bogstavelig og overført betydning.

Du ser ”glansbilledet” af, hvor godt en bestemt kur eller træning virker, og hvor meget tilhængerne er blevet stærkere eller har tabt sig – og du er nu overbevist om, at det kan være dig på det ”glansbillede” inden længe. Du er topmotiveret og regner med at se resultater i løbet af ingen tid. Hvad ”glansbilledet” ikke viser er alle de andre, der har forsøgt sig med denne kur eller træning, men ikke er lykkedes eller ikke har rykket sig, fordi livet og vanerne kom i vejen. De mistede motivationen undervejs, og netop denne kur eller træning fungerede måske ikke for dem. Det er denne kamp, du ikke ser – deres billeder bliver ikke vist. Det vi skal tro, det er jo netop, at lige netop denne kur og træning, er den alle kan lykkes med!
For der må da være én bestemt kur eller træningsform, der er vejen frem, og som er den helt rigtige for alle – eller hvad?

Udsagnet ”one size fits all” er langt fra sandheden – men hvorfor?
Udfordringen er, at vi alle er forskellige og vi reagere forskelligt på, hvad vi udsættes for i vores liv.
I den opreklamerede sundhedsverden er der ikke et nuanceret billede, der identificerer os som individer, hvor træning og kost fungerer forskelligt for hver enkelt. Derfor masseproduceres og reklameres sundhed som værende noget bestemt, du har brug for uanset, hvem du er, hvad du egentlig har behov for, og hvad dit individuelle ønske er. Alt dette bliver der set bort fra – for denne del af sundhedsverdenen kører på ”one size fits all”, og det budskab skal du ikke købe. Du fortjener meget bedre!

Så hvad er det gyldne vej til et sundt liv? Hvilken træningsform og diæt er den rigtige for netop dig?
Den rigtige er den, du kan opretholde og forsætte med gennem hele livet. Det handler om at gøre noget kontinuerligt – altså være i stand til at være vedholdende. Derfor er det vigtigt, at du tilpasser dit ønske om at spise sundt og træne ind i dit unikke liv, så tiltaget kommer for at blive. Det skal fungere i hverdagen og du må derfor finde frem til, hvilke tiltag, der ville være realistiske at implementere for netop dit liv. Det er den gyldne vej frem til et vedvarende sundere liv.

Pin It on Pinterest