img_2256
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Rå rødkål har en meget sundhedsgavnlig effekt. Det har en stor densitet og samtidig lavt kalorieindhold pr portion. Det vil altså sige, at hvis du spiser en portion rødkålssalat, vil det fylde meget i maven, og der vil derfor være begrænset plads til andet julemad!

Rødkålssalat er sprængfyldt med alle de gode vitaminer til at holde sig sund og rask i vinterperioden.
Både rødkål og appelsin indeholder højt indhold af C-vitamin og derfor er det godt at indtage rødkålssalaten rå, da C-vitamin let ødelægges ved varme. C-vitamin er med til at styrke immunforsvaret i bekæmpelse og forebyggelse af sygdomme. Yderligere biddrager rødkål og appelsin sammen med en del A-vitamin og b-karoten som også er med til at styrke immunforsvaret og beskytte mod infektioner. Rødkål og appelsin indeholder også primært kulhydrater, og det er især godt til at give fornyet energi til musklerne og hjernen. Rødkål har en stor mængde af ufordøjelige kulhydrater, altså kostfibre, der er med til at opretholde en velfungerende tarmfunktion, som er væsentligt for kroppens velbefindende.

Valnødder indeholder primært fedt – ”det gode fedt”, som altså er polyumættede fedtsyrer, der udgør 70% af fedtsammensætning i valnødder. Valnødders har også et stort proteinindhold, som er sundhedsgavnligt, da proteiner danner fundament for opbyggelse af kroppens væv og vedligeholdelse. Valnødder indeholder mange af de essentielle aminosyrer, som kroppen ikke selv kan erstatte og derfor skal tilføres gennem kosten. Funktionen for de essentielle aminosyrer og generelt for aminosyre er, at de indgår i processer, synteser, opbygning, reparation mm. i forskellige dele af kroppen – det er med til at optimere alle processer i kroppen som et smurt tandhjul.

Lav gerne en stor og lækker portion rødkålssalat med appelsin og valnødder til at have i køleskabet. Den kan holde sig i flere dage og er let tilgængelig til, når sulten melder sig. Du kan også lave den som alternativ til den traditionelle rødkål til julebordet, så du kan blive mæt på en sund måde uden at dit system belastes fra den tunge traditionelle julemad.

Pin It on Pinterest