Spis frugt og mange grøntsager lyder ét af Fødevarestyrelsens 10 kost kostråd. De fleste af os spiser frugt og grønt hver dag, men vi kan med fordel skrue op for vores indtag af grøntsager. Yderligere kan det også være en fordel at indtage vores frugt og grønt råt – da det for nogle kan knibe med af få tid til den store tilberedning. Jeg taler ikke om at skifte til en rawfood diæt, men at have rå fødevare som alternativ og afveksling til at få rå energi til at booste den råstyrke, jeg ved du allerede har.

Grøntsager og frugt indeholder mange af de mineraler, vitaminer, fiber og fytokemikalier – sygdomsbekæmpende stoffer, som du har brug for at holde kroppen sund og rask. Grønsager og frugt indeholder desuden relativt få kalorier, dog mest de grove grøntsager. Frugt og grønt har lavt salt indhold, lavt fedtindhold og de grove grønsager indeholder mange kostfibre. Kostfibre er godt for fordøjelsen og mætter længe, sådan at du holder andre sukker- og fedtholdige produkter for døren og dermed også kiloene.

Når du spiser frugt og mange grønsager, bliver det derfor nemmere at holde eller opnå en sund vægt. Desuden er det med til at forebygge hjerte-kar-sygdomme, type 2-diabetes og visse former for kræft – og det vil vi jo gerne være fri for, så vi kan have en god livskvalitet gennem hele livet!

Et godt råd er at vælge både friske hele frugter og friske grøntsager, og som alternativ rå da de ikke har så lang holdbarhed som forarbejdede fødevare og det vil derfor motivere dig til at spise op. Prøv at spis hovedmåltiderne hjemme, hvis det er muligt og ellers medbring en hjemmelavet madpakke fuld af gode friske grøntsager på farten. Spis gerne naturligt og med masser af farve, så du opnår optimal vitaminindtag.

Pin It on Pinterest