Vinterløb

nov 30, 2015estherbaltzer, løb, nyheder, træning, vinter

Vinteren er kold og mørk. Varmen og sofen indenfor kan lokke og pludselig kan det være svært at komme ud af døren.

MEN der er om vinteren vi bygger grundlaget for sommerens løb.

Her er 9 gode råd til at løbe hele vinteren igennem.

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
E

1. Stronger together

Lav en løbe date. Det er meget nemmere at komme af sted når der er en der venter på dig.

E

2. Ingen kolde fødder

Sørg for at holde dine fødder varme under løbeturen. Vandafvisende sko eller et par gode uldsokker I skoene kan gøre meget til at løbeturen bliver en rar oplevelse.

E

3. Dress code

Du skal kunne holde varmen. Men uden at svede for meget. Mange tror at det er meget koldt at løbe I frost vejret. Men faktisk er det den mest behagelige made at være udendørs på I det kolde vejr. Din krop producer masser af varme, så så længe du holder dig igang og ikke mindst tør, vil du føle dig dejlig varm.

E

4. Bliv set

Der er ikke meget dagslys disse dag. Så sørg for at bilerne kan se dig.

E

5. Varm op

Det kan godt betale sig lige at varme op inden man bevæger sig ud på løbe turen. En opvarmning vil sørger for at din krop ikke bliver nedkølet fra start af, dine muskler er klar til aktiviteten, og hvis der er glat er der mindre sandsynlighed for at du vil få forstrækning eller lign.

E

6. Medvind

Vær opmærksom på hvor vinden kommer fra. Sørg for at have den i ryggen på åbne stykker og søg i læ i modvind.

E

7. GLEM PACE

Vinterløb handler om mængde, og ikke fart. Når du løber udenfor og der er under nul, bliver musklerne hurtigt kolde. Derfor er korte hurtige intervaller ikke smart, da musklerne I pauserne når at blive kolde og chancen for fibersprængninger stiger. Nyd derfor en periode hvor du kan træne mænge og distance og glæd dig til varmere tider og arbejde med fart. Det er denne opbygning som gør dig stærkere i 2016.

E

8. Skift tøj hurtigt efter løb

Din kerne temperature falder ligeså snart du stopper med at løbe. Så skal du ikke direkte hjem så sørg for at have skifte tøj med.

E

9. Tilmeld dig løb

TIlmeld dig forskellige løbe vinteren over.

Sørg for at have små mål vinteren igennem. Jeg løber gerne trail for at udfordre mig selv på andre måder en at holde et bestemt tempo.

 

0 kommentarer

Flere nyheder fra bloggen

Rå energi til at booste din råstyrke

Spis frugt og mange grøntsager for at opretholde eller opnå en sund livsstil. Det kan være en fordel at spise noget af de 600g frugt og grønt, som er anbefalet af Fødevarestyrelsen, som friske rå grøntsager. Det sparer tilberedningstid og er supersundt. Frugt og grønt er sundhedsfremmende og med til at forebygge livsstilssygdomme. Det mætter længere end forarbejdede grøntsager og er dermed med til at holde eller opnå en sund vægt.

Pin It on Pinterest